Veturitallinkatu 7, 28120 PORI • Puh: (02) 641 6100 tai 0447017645 varaosapankki@pori.fi  | a- a+

Etusivu
Tietosivu
Myymälä
Sijainti
Kuvagalleria
Korjaajan muistilista
Vinkkejä ja linkkejä

Rakennusosat kiertoon Satakunnassa hanke

© VARAOSAPANKKI
Tekijä: Tomi Auvinen

Lattiateksti

Käyttökelpoisten rakennusosien kierrättäminen on aina kuulunut suomalaiseen rakennusperinteeseen.

Viime vuosikymmeninä rakennusmateriaalien uusiokäyttö on kuitenkin vähentynyt elementtirakentamisen ja kertakäyttöajattelun myötä. Tämä on meidän mielestämme väärin, koska vanhojen rakennusosien korkea laatutaso kestää helposti useammankin uudelleenkäyttökerran. Lisäksi jokainen kierrätetty tavara säästää uuden verran luonnonvaroja. Porin kaupungin ympäristöviraston hallinnoiman Rakennusosat kiertoon Satakunnassa -hankkeen lähtökohtana onkin edistää käyttökelpoisten rakennusmateriaalien uudelleenkäyttöä ja keventää kaatopaikkojen kuormitusta kehittämällä satakuntalaisen rakennusosien kierrätyskeskuksen, Varaosapankin toimintaa.

Projektin tavoite on jätelain, maankäyttö- ja rakennuslain, Valtakunnallisen jätesuunnitelman (2016) sekä Etelä-ja Länsi-Suomen jätesuunnitelman (2020) mukainen rakennusjätteen vähentyminen sekä kierrätyskelpoisen rakennusmateriaalin uusiokäytön lisääntyminen Satakunnassa.

Tavoitteeseen päästään toteuttamalla hankkeen esiselvitysvaiheen aikana suunniteltuja toimenpiteitä, jotka tiivistettyinä ovat: rakennusten kunnostukseen sopivien käytettyjen rakennusosien saatavuuden parantaminen ja satakuntalaisten tietoisuuden lisääminen rakennusmateriaalien uusiokäytöstä, kierrätyksestä ja kierrätettävyydestä.

Projektin aikana kehitetään rakennusmateriaalien kunnostuspalveluja Varaosapankin yhteyteen, tuotetaan esitteitä rakennusmateriaalien kierrätyksestä sekä kierrätettävyydestä, päivitetään nettisivujen ulkoasu ja palvelut, järjestetään koulutuksia ja tapahtumia sekä suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyötä Satakunnan kuntien, yhdistysten, yritysten ja oppilaitosten kanssa.

Hankkeen rahoittavat EU ja Porin kaupunki. EAKR-tuen on myöntänyt Satakuntaliitto. Rakennusmateriaalien kierrätyksen kehittymiseen tähtäävä Rakennusosat kiertoon Satakunnassa -EAKR-hanke toteutettiin Porin kaupungin ympäristöviraston hallinnoimana vuosina 2009 - 2011 Hanke on päättynyt.

Lisätietoa: http://www.pori.fi/ymparistovirasto/rakennusosat.html

Yhteystiedot:

Anssi Riihiaho
Projektipäällikkö
Rakennusosat kiertoon Satakunnassa -hanke
Porin kaupungin ympäristövirasto
044- 701 1169
anssi.riihiaho@pori.fi
 

          Varaosapankin esite pdf. - muodossa.


EUvipuvoimaa satakunnan vaakunapori

Veturitallinkatu 7, 28120 PORI • Puh:  (02) 641 6100 tai 0447017645 varaosapankki@pori.fi